23 juni 2021

Welke activiteiten kunnen?

Activiteiten in de La Sallezaal

Voor al onze senioren zijn we erg blij dat de maatregelen rondom corona steeds verder versoepelen. Het cultuurcentrum is inmiddels weer gedeeltelijk toegankelijk, zo ook onze La Sallezaal maar wel met nog steeds strenge regels rondom het dragen van mondmaskers en het afstand houden van anderhalve meter. Dat betekent helaas voor de Seniorenvereniging dat er nog geen koor kan worden opgestart, geen gymlessen of andere activiteiten kunnen plaatsvinden waarbij van een groep deelnemers sprake is. Wel kan het biljarten weer worden opgestart. Uiteraard onder strenge regels: maximaal 8 deelnemers, dragen van een mondkapje, afstand houden en desinfecteren. De biljarters zijn erg blij en de eerste groep is al weer begonnen en kan de hele zomer doorgaan want er is dit jaar geen zomersluiting van het cultuurcentrum.
De overige activiteiten als gymnastiek, sjoelen en koersbal starten weer per september aanstaande. Normaliter liggen deze activiteiten stil gedurende de maanden juli en augustus en dit blijven we aanhouden.

Buitenactiviteiten

Ook het gezamenlijk fietsen gaat nog niet lukken. Zolang het afstand houden en niet fietsen in grote groepen vanuit de overheid gehandhaafd blijft, kan dit nog niet gezamenlijk plaatsvinden. We hopen weer zo gauw als mogelijk het gezamenlijk fietsen op te starten, evenals de andere buitenactiviteiten.