13 maart 2023

Dagreis Keukenhof

De lente komt eraan
De jaarlijkse dagtocht gaat naar De Keukenhof
Wie verlangt er nu niet naar het voorjaar? De leden van het bestuur van de Seniorenvereniging Baarle-Nassau in ieder geval wel. Daarom heeft de werkgroep Eendaagse reizen dit keer gekozen voor een dagtocht naar de mooie Keukenhof. Deze staat op de gekozen datum, dinsdag 18 april, volop in bloei.
Vanuit Baarle-Nassau vertrekken we die dag richting Lisse, waar de Keukenhof te vinden is. Onderweg maken we nog een stop om de dag goed te beginnen met koffie of thee en natuurlijk iets lekkers. Aan het einde van de ochtend arriveren we bij dit unieke, wereldberoemde park.
Nergens tref je zoveel geur en kleur aan als op Keukenhof, waar meer dan zeven miljoen bloemen een prachtig decor vormen voor de mooiste foto’s. Geniet van de schitterende tulpen, hyacinten en narcissen: een onvergetelijke belevenis van de Bollenstreek.
Leuk om te weten
Dit jaar is het al weer de 74e keer dat het park in de huidige vorm wordt opengesteld.
De geschiedenis van Keukenhof gaat verder terug, tot de 15de eeuw. Gravin Jacoba van Beieren haalde uit het Keukenduin groente en fruit voor de keuken van kasteel Teylingen en een eeuw later werd kasteel Keukenhof gebouwd.
Landschapsarchitecten vader en zoon Zocher, later ook de ontwerpers van het Vondelpark, richtten in 1857 de tuin van het landgoed met een oppervlakte van ruim 200 hectare rondom het kasteel opnieuw in. Dat park, in Engelse landschapsstijl, vormt nog altijd de basis van Keukenhof.
In 1949 bedacht een groep toonaangevende bloembollenkwekers en -exporteurs het plan om op het landgoed een tentoonstelling van voorjaarsbloeiende bloembollen te maken. Het lentepark Keukenhof was een feit. In 1950 ging het park voor het eerst open. Het was direct een succes: 236.000 bezoekers. In de afgelopen 73 jaar is Keukenhof uitgegroeid tot een wereldwijd begrip.

Aan het einde van de middag vertrekken we weer uit de Keukenhof en rijden terug richting Baarle. Onderweg maken we nog een stop om deze dag goed met elkaar af te sluiten onder het genot van een heerlijk diner.

De reis kost EUR 82,00 per persoon.

Wil je mee met deze dagtocht? Neem dan contact op met één van de leden van de werkgroep Eendaagse reizen:
Staf van Aelst: email gm.aelst@kpnmail.nl, tel. 06-53941655
Wilma van der Hel-Fros: email marwilma40@gmail.com, tel. 013-507965
Cor Neelen: email c.neelen@kpnmail.nl, tel. 06-10389684.