De seniorenvereniging ging op reis naar de Loosdrechtse Plassen en Soest.

Op woensdag 22 mei zijn 40 leden van onze vereniging op reis geweest met Brabant Expres naar de Loosdrechtse Plassen en Soest.

Eén persoon heeft helaas wegens ziekte af moeten zeggen.

Om half negen vertrok de bus richting Loosdrecht. Daar stond een platbodemschuit ons op te wachten.

Het aan boord komen was wat moeilijk voor mensen met rollator en rolstoel maar met wat hulp van medereizigers lukte het toch.

Na het nuttigen van een paar koppen koffie of thee met een stuk licht bevroren appeltaart werd er op het dek boven in de volle zon genoten van het mooie uitzicht op deze plassen.

De Loosdrechtse Plassen vormen de watertuin en het groene hart van Nederland. Langs de kant stonden vele mooie villa’s met meestal rieten daken en met bootjes aan de kade.

De fraai begroeide oevers maken deze plassen tot een uniek recreatiegebied. Het tochtje zou een uur duren maar de schipper maakte er anderhalf uur van.

Van daaruit ging de reis per bus langs Paleis Soesdijk en de bosrijke omgeving naar pannenkoekenboerderij De Smickel in Soest.

Ook hier was de toegang niet echt rolstoelvriendelijk maar het lukte toch met enige moeite de achterzaal te bereiken.

Daar gingen de pannenkoeken met spek, ham, appel, en dergelijke of naturel met poedersuiker of stroop er in als koek. Daarbij werd er een consumptie gratis aangeboden.

Om half drie werden we ontvangen in een prachtig klooster uit 1868 met koffie of thee en een plak cake, als toetje op de pannenkoekenlunch.

Hierna werd de groep opgedeeld in drieën om de beneden-, eerste- en bovenverdieping te verkennen. Er was van alles uit grootmoeders tijd te bekijken.

Er zijn vaste exposities zoals een schoolklasje, een stijlkamer, een wagenmakerij, een winkeltje, vele oude ambachten en niet te vergeten het spreukenhuisje.

Ook de oude raadzaal en het bureau van de burgemeester waren er te zien.
Nadat al dat moois bekeken en uitgelegd was, werd de terugreis aangevangen naar ’s Gravenmoer.

We hadden pech dat er onderweg veel files waren zodat we pas om half zeven aan tafel konden bij SED (Samen Eten en Drinken).
Het was een hoogstaand driegangen diner wat we daar hebben gegeten.
Na een korte rit kwamen we om kwart na negen terug in Baarle. We hadden een mooie dag met prachtig weer en mooie locaties meegemaakt en iedereen was toch tevreden.