Fietsen

Er kan gefietst worden:
Op dinsdag vertrek bij apotheek Nassau om 13.00 uur.
Als het slecht weer is, waaronder veel regen, fietsen we niet.

In 1991 is deze fietsclub opgericht. Nu, na 32 jaar, is deze activiteit nog steeds erg populair.
Op dit moment komen we wekelijks met 20 tot 25 liefhebbers van onze vereniging om gezamenlijk een mooie en gezellige tocht te maken.
We vinden het allemaal fijn om samen te fietsen, gezellig bij te praten tijdens de pauze en te genieten van de mooie natuur bij ons in de omgeving.
Elk seizoen levert weer nieuwe mooie plaatjes.
Bovendien onderhouden we onze conditie op deze manier.

Elke dinsdag om 13.00 uur vertrekken we bij Apotheek Nassau. We hebben dan allemaal een (verplicht) geel hesje aan, wat onze veilig ten goede komt.
Enkele van onze deelnemers hebben ook een spiegeltje op de fiets, wat zeker voor ons allemaal geen overbodige luxe zou zijn.

Onze tochten zijn meestal 40 km. lang. We hebben elke week een andere bestemming. Op de helft van de heenweg pauzeren we even voor een paar minuutjes om wat te drinken en even de benen te ontspannen.
Daarna rijden we verder naar een terras van een natuurpunt of café, zowel in West- en Midden-Brabant als bij onze zuiderburen.
Om een indruk te geven, onder andere Herberg “In den Bockenreyder” in Esbeek, grand café “De Zwaan” of herberg “Den Hemel” in Hilvarenbeek,
“De Roovertsche Leij” in Goirle, “Stad Parijs” in Hulten, “Voor Anker” of de “Buitenman” in Lage Mierde, “Fabels” in Molenschot, “De Huyskamer” in Gilze,
“De Wouwers” of “De Coeck” in Ravels, “De Klapekster” in Wortel, “Boothuis” in Turnhout en bij de “Paters” in Meersel-Dreef.
Op de terugweg nemen we meestal weer een paar minuutjes rust.

Heb je ook zin om mee te fietsen, neem dan contact op met een van de coördinatoren:

Lies van Moorsel : 06 – 578 745 62

 

E-mail: fietsen@seniorenbn.nl

 

                           juni 2022

 

 

 


Foto’s zijn gemaakt tijdens pauze op de terugweg van lange fietstocht naar Menmoerhoeve in Etten-Leur.