Taichi.qigong

Wekelijks op woensdagmiddag komt in onze De la Sallezaal een groep samen voor een les Tai Chi – Qi Gong. Het is een fijn samenzijn met als doel om lekker in beweging te komen, maar hier ook ontspanning in te vinden.
Tijdens de lessen doen we voornamelijk Qi Gong, met soms ook oefeningen uit de Tai Chi.
Het zijn makkelijke oefeningen met een groot effect op de gezondheid en de gemoedstoestand.
Het leuke van Qi Gong is dat je er geen ervaring voor hoeft te hebben om aan te sluiten en je hoeft het ook niet thuis te oefenen om mee te kunnen doen. Je stapt in en wordt meegenomen in een ontspanningsstroom die de hele les, en meestal ook daarna nog, voortduurt.

 

 

                

Zowel Qi Gong als Tai Chi zijn oefeningen die vloeiend uitgevoerd worden op basis van ademhaling en concentratie. De combinatie hiervan maakt dat het een meditatie in beweging wordt. Je komt even helemaal los van je dagelijkse gang van zaken en bent met je aandacht bij de zachte bewegingen, wat voor een diepe ontspanning zorgt.
Naast dat de beoefening van Qi Gong als erg prettig ervaren wordt, draag je er  ook mee bij aan een goede gezondheid. Qi Gong zorgt voor meer flexibiliteit in spieren, pezen en gewrichten. Je brengt daarnaast ook de energie in de meridianen op gang waarmee je zorgt voor de inwendige organen en de emoties. Kortom Qi Gong zorgt voor een gezonde lichaam en geest.

Deze lessen worden gegeven door Chantal van Heumen van Mana Gezondheidspraktijk (www.mana-gezondheidspraktijk.nl).
Op dit moment bestaan we uit een leuke groep deelnemers en er heerst een gemoedelijke sfeer.
Na de les is er altijd ruimte om samen iets te drinken en bij te praten voor wie wil.
Mocht je na het lezen van deze tekst nieuwsgierig zijn geworden dan ben je van harte welkom om eens aan te sluiten voor een proefles.
We zien je dan graag op woensdagmiddag vanaf 14.00 uur.

 


Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact op met:

E-mail:  taichi.qigong@seniorenbn.nl

Nog geen inhoud toe gevoegd. Klik op om te starten.